Δράσεις του Σχολείου μας

Δράσεις του Σχολείου μας

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΩΤΑ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ

 Το 2022 και το 2023 είναι χρονιές μνήμης καθώς συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής. Το Γυμνάσιο Φιλώτα με σεβασμό στην ιστορική μνήμη πραγματοποίησε σχετικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον καθηγητή του Ωδείου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Βασίλειο Δόντσιο να μιλήσει μέσω βίντεο στις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου για τη Μουσική Παράδοση της Μικρασίας. Ο κ. Δόντσιος διευθύνει εδώ και αρκετά χρόνια τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Φλώρινας που συγκροτήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κιουταχειωτών –  Μικρασιατών Φλώρινας με πλήθος εμφανίσεων σε διάφορες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Ως εκ τούτου διαθέτει την απαιτούμενη κατάρτιση, γνώση και εμπειρία γύρω από τον πολιτιστικό πλούτο που έχει η Μουσική Παράδοση της Μικράς Ασίας. Το Γυμνάσιο Φιλώτα, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών τον ευχαριστεί θερμά για αυτή την παρουσίαση που είναι πολύτιμη και για το παρόν και για το μέλλον, καθώς αυτό το βίντεο αποτελεί μια παρακαταθήκη γνώσης και για τις επόμενες γενιές.

Το Γυμνάσιο Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες της Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα

Εικόνα άρθρου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (4)

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 το Γυμνάσιο Φιλώτα φιλοξένησε τους μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα. Την ξενάγηση των μαθητών/τριών στους χώρους του σχολείου ανέλαβε η Σύμβουλος Σχολικής Ζωής κ. Καζαντζίδου Άννα, η οποία τους ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο επισημαίνοντάς τους τα βασικά σημεία διαφοροποίησης ανάμεσα στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (5)ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (1)

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν στο εργαστήριο Φυσικής, να περιηγηθούν στην αίθουσα Πληροφορικής και να επισκεφτούν την έκθεση με τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά του Γυμνασίου στο πλαίσιο των μαθημάτων της Τεχνολογίας και των Καλλιτεχνικών. Επιπλέον, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου, να εκφράσουν τις πρώτες τους εντυπώσεις αλλά και να θέσουν τους προβληματισμούς τους για το νέο περιβάλλον που θα τους φιλοξενήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Φιλώτα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (2)ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (3)

 

Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Φιλώτα προς την κ. Βακάλη Άννα

Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Φιλώτα προς την κ. Βακάλη Άννα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα«Καθημερινές ιστορίες για το θεώρημα Bolzano και τις συνέπειές του» οι μαθητές/τριεςτης Α΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλώτα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουντην κ. Βακάλη Άννα, μέλος Ε.ΔΙ.Π Δημιουργικής Γραφής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.Στόχος της δράσης ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αξιοποίηση ιστοριών, ως μία δυναμική στρατηγική οργάνωσης και μετάδοσης πληροφοριών.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βακάλη Άννα για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκληση του υπεύθυνου για το πρόγραμμα εκπαιδευτικού κ. Ξανθόπουλου Δαμιανού όπως επίσης και για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσε προκειμένου να συνεργαστεί με τα παιδιά και να απαντήσει διεξοδικά σε όλα τους τα ερωτήματα.Επιπλέον, την ευχαριστούμε για την επιμόρφωση που πραγματοποίησε στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Φιλώτα με θέμα «Η αφήγηση ως διδακτικό εργαλείο».

Η Αν.Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων

και οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Φιλώτα

 

Δράσεις και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου στο Γυμνάσιο Φιλώτα

Δράσεις και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου στο Γυμνάσιο Φιλώτα

Παρέμβαση με θέμα: «Πρόληψη Λοιμώξεων, HIV/AIDS, Ηπατίτιδες» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/05/2023 στο Γυμνάσιο Φιλώτα από την Κέντρο Υγείας Αμυνταίου. Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου σε θέματα πρόληψης της λοίμωξης του HIV/AIDS και διαφόρων τύπων Ηπατίτιδων, η υιοθέτηση συμπεριφορών αυτοπροστασίας καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης σε θέματα υγιεινής. Στη συνέχεια, υλοποιήθηκε βιωματική δράση για τους μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης με θέμα: «Βιώνω τα συναισθήματά μου» με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που άπτονται της ελεύθερης και απρόσκοπτης έκφρασης των συναισθημάτων.

Τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης επιμελήθηκε και υλοποίησε η Σύμβουλος Σχολικής Ζωής του Γυμνασίου Φιλώτα κ. Καζαντζίδου Άννα στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Ευχαριστούμε θερμά το Κ.Υ. Αμυνταίου που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και ιδιαίτερα τις κυρίες Σιώκη Αναστασία, Καρανικοπούλου Άννα και Μυλωνά Νικολέτα για την ολοκληρωμένη προσέγγιση και την πολύ σημαντική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Φιλώτα

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Σήμερα είναι

03/10/2023

Έχουμε παρέα ;

We have 3 guests and no members online

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Γυμνάσιο Φιλώτα Φλώρινας

Ταχ. Δ/νση        : Γυμναστηρίου  1Φιλώτας

Ταχ. Κώδ.         : 530 70

Πληροφορίες     : Γραφάκου Μαριάννα

Τηλέφωνο         : 24630-41496

Fax                   : 24630-41496

e-mail               : gym-filot@sch.gr

Ακολουθήστε μας

Βάλτε τα Νέα και τις Ανακοινώσεις μας

στην Ιστοσελίδα σας

rss20 τα Νέα μας

rss20 οι Ανακοινώσεις μας

Σχετικές Ιστοσελίδες

sch logosafe-internet-sch logo

saferinternet logo

edutv-logo

digitalschool logo

tssch logo

phototree logo

eyliko logo

minedu logo