Error
  • Error loading feed data

Δράσεις του Σχολείου μας

Δράσεις του Σχολείου μας

Εκδρομή στο NOESIS

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ NOESIS 6/12/2023

Στα πλαίσια του μαθήματος φυσικής πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Noesis στις 06/12/2023. Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το τεχνολογικό μουσείο όπου είχαν την ευκαιρία να δουν αντίγραφα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας. Για παράδειγμα τον αστρολάβο, τον δίσκο της Φαιστού, τον κοχλία του Αρχιμήδη, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, καταπέλτες, βαρούλκα και πλήθος άλλων μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαιότητα στην καθημερινή ζωή, στις τέχνες, στην ναυσιπλοΐα ακόμα και σε πολεμικές συγκρούσεις. Ακολούθησε περιήγηση στο τεχνοπάρκο όπου οι μαθητές διασκέδασαν στα διαδραστικά εκθέματα. Η επίσκεψη στο μουσείο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο τμήμα της τεχνολογίας μεταφορών όπου θαύμασαν σπάνια αυτοκίνητα του περασμένου αιώνα.

Τέλος παρακολούθησαν στο πλανητάριο την ταινία “από τη Γη στο σύμπαν”. Η ταινία εισήγαγε στους μαθητές στις βασικές γνώσεις της αστρονομίας μέσα από την μοναδική εμπειρία να «επισκεφτούν» εικονικά το ηλιακό μας σύστημα και να «παρακολουθήσουν» την γέννηση και τον θάνατο των αστεριών.

Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Φιλώτα προς το Κ.Υ. Αμυνταίου

Ευχαριστούμε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Αμυνταίου  για το σύνολο των δράσεων που πραγματοποίησαν μετά από πρόσκληση μας  κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος σχολικού έτους.
Ειδικότερα τις κα. Θεολογίδου Ειρήνη, κα. Καρανικοπούλου Άννα και κα. Σάββη Ιορδάνα για τις παρεμβάσεις  με θέμα
"Πρόληψη Ατυχημάτων- Πρώτες βοήθειες",  "Αλκοόλ και νέοι" και "Διατροφική αγωγή".
Επίσης τον κ. Τσολάκη Ζήση και την κα. Καραγκούνη Δέσποινα για την παρέμβαση με θέμα "Μεγαλώνοντας αλλάζω-Τι μου συμβαίνει;"
 
Τις  συγκεκριμένες δράσεις επιμελήθηκαν η σύμβουλος σχολική ζωής και οι  καθηγητές των μαθημάτων φυσικής αγωγής,  εργαστηρίων δεξιοτήτων και  βιολογίας, με στόχο την ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση των μαθητών.
 
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων  του Γυμνασίου Φιλώτα
 
 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΩΤΑ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΝΤΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ

 Το 2022 και το 2023 είναι χρονιές μνήμης καθώς συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής. Το Γυμνάσιο Φιλώτα με σεβασμό στην ιστορική μνήμη πραγματοποίησε σχετικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον καθηγητή του Ωδείου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Βασίλειο Δόντσιο να μιλήσει μέσω βίντεο στις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου για τη Μουσική Παράδοση της Μικρασίας. Ο κ. Δόντσιος διευθύνει εδώ και αρκετά χρόνια τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Φλώρινας που συγκροτήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κιουταχειωτών –  Μικρασιατών Φλώρινας με πλήθος εμφανίσεων σε διάφορες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Ως εκ τούτου διαθέτει την απαιτούμενη κατάρτιση, γνώση και εμπειρία γύρω από τον πολιτιστικό πλούτο που έχει η Μουσική Παράδοση της Μικράς Ασίας. Το Γυμνάσιο Φιλώτα, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών τον ευχαριστεί θερμά για αυτή την παρουσίαση που είναι πολύτιμη και για το παρόν και για το μέλλον, καθώς αυτό το βίντεο αποτελεί μια παρακαταθήκη γνώσης και για τις επόμενες γενιές.

Το Γυμνάσιο Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες της Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα

Εικόνα άρθρου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (4)

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 το Γυμνάσιο Φιλώτα φιλοξένησε τους μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα. Την ξενάγηση των μαθητών/τριών στους χώρους του σχολείου ανέλαβε η Σύμβουλος Σχολικής Ζωής κ. Καζαντζίδου Άννα, η οποία τους ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο επισημαίνοντάς τους τα βασικά σημεία διαφοροποίησης ανάμεσα στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (5)ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (1)

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν στο εργαστήριο Φυσικής, να περιηγηθούν στην αίθουσα Πληροφορικής και να επισκεφτούν την έκθεση με τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά του Γυμνασίου στο πλαίσιο των μαθημάτων της Τεχνολογίας και των Καλλιτεχνικών. Επιπλέον, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου, να εκφράσουν τις πρώτες τους εντυπώσεις αλλά και να θέσουν τους προβληματισμούς τους για το νέο περιβάλλον που θα τους φιλοξενήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Φιλώτα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (2)ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΙΛΩΤΑ 5 (3)

 

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Σήμερα είναι

15/04/2024

Έχουμε παρέα ;

We have 4 guests and no members online

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Γυμνάσιο Φιλώτα Φλώρινας

Ταχ. Δ/νση        : Γυμναστηρίου  1Φιλώτας

Ταχ. Κώδ.         : 530 70

Πληροφορίες     : Γραφάκου Μαριάννα

Τηλέφωνο         : 24630-41496

Fax                   : 24630-41496

e-mail               : gym-filot@sch.gr

Ακολουθήστε μας

Βάλτε τα Νέα και τις Ανακοινώσεις μας

στην Ιστοσελίδα σας

rss20 τα Νέα μας

rss20 οι Ανακοινώσεις μας

Σχετικές Ιστοσελίδες

sch logosafe-internet-sch logo

saferinternet logo

edutv-logo

digitalschool logo

tssch logo

phototree logo

eyliko logo

minedu logo

                                                                             

                                                                       

 

 

Νέα Υπουργείου Παιδείας