Error
  • Error loading feed data

Ενημερωτικό Σημείωμα στους Γονείς

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΩΤΑ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 1, 53070

Τηλ. 24630 41496

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Ευχόμαστε σε όλους «καλή σχολική χρονιά». Πιστεύοντας στα θετικά αποτελέσματα της αρμονικής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, σας ενημερώνουμε με την παρακάτω επιστολή για κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου και επιφυλασσόμαστε για στενότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία σε συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν σύντομα.

Σας ενημερώνουμε ότι ο μαθητής οφείλει να προσέρχεται στο σχολείο καθημερινά πριν τις 08:10'το πρωί. Οφείλουμε να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να υπάρχει συνέπεια και υπευθυνότητα στη φοίτηση, τη μελέτη, τη διαγωγή και την τήρηση των κανόνων του σχολείου.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων απαγορεύεται διά νόμου και επιβάλλονται ποινές. Οι μαθητές μπορούν όταν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο του σχολείου μας.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, (Π.Δ. 39/2014) σχετικά με τις απουσίες, σας ενημερώνουμε ότι ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων αδικαιολόγητων απουσιών στη διάρκεια του σχολικού έτους είναι 64. Για απουσίες πάνω από τις 64, αν δεν είναι δικαιολογημένες, η φοίτηση του μαθητή θα χαρακτηριστεί ανεπαρκής και θα υποχρεωθεί να επαναλάβει την τάξη. Το ανώτερο όριο απουσιών (δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων) που μπορεί να πραγματοποιήσει ο μαθητής χωρίς συνέπειες είναι 114, με την προϋπόθεση ότι όλες οι πάνω από τις 64 θα είναι δικαιολογημένες (64+50=114). Επίσης, η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής και ο μαθητής επαναλαμβάνει την τάξη, αν ξεπεράσει τις 114 απουσίες συνολικά (αδικαιολόγητες + δικαιολογημένες). Η δικαιολόγηση των απουσιών γίνεται υποχρεωτικά από τον κηδεμόνα του μαθητή μέσα σε δέκα (10) ημέρες. Ο κηδεμόνας του μαθητή έχει το δικαίωμα να δικαιολογήσει με ενυπόγραφο σημείωμα, χωρίς να είναι απαραίτητη ιατρική γνωμάτευση, μέχρι δέκα (10) ημέρες ετησίως, αλλά όχι περισσότερες από δύο (2) συνεχόμενες ημέρες. Οι υπόλοιπες, πέραν των 10 ημερών, δικαιολογούνται μόνο με ιατρική γνωμάτευση. Επιπλέον, όταν σας αποστέλλουμε υπηρεσιακό σημείωμα για ενημέρωση σας, για τις απουσίες των παιδιών σας, πρέπει να μας το επιστρέφουν τα παιδιά υπογεγραμμένο από εσάς, ώστε να γνωρίζουμε ότι έχετε ενημερωθεί.Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών - αθλητών να μεριμνούν οι ίδιοι για την έγκαιρη δικαιολόγηση των απουσιών από τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, καθώς τα σωματεία καθυστερούν να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Είναι αυτονόητο ότι, παρά τα προβλεπόμενα όρια απουσιών, υποχρέωση και όφελος του μαθητή είναι να βρίσκεται όσο γίνεται περισσότερο στο χώρο του σχολείου και να παρακολουθεί τα μαθήματα του. Δεν πρέπει να απουσιάζει χωρίς σοβαρό λόγο και αυτό θα το πετύχουμε μόνο με την από κοινού συνεχή παρακολούθηση της φοίτησης του. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ενημερώνετε το σχολείο σε περίπτωση απουσίας μαθητή. Σας τονίζουμε ότι στην περίπτωση που υπάρχει σοβαρός λόγος να πάρετε το παιδί σας από το σχολείο θα πρέπει να ενημερώσετε υποχρεωτικά το Διευθυντή του Σχολείου και να έρθετε να το παραλάβετε προσωπικά, υπογράφοντας σχετικό δικαιολογητικό. (τηλ. Επικοινωνίας: 2463041496).

Για την ενημέρωση σας από τους καθηγητές σχετικά με την πρόοδο, τη φοίτηση και τη διαγωγή του παιδιού σας, καλό είναι να επιλέγετε ως χρόνο επίσκεψης τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που καθορίζονται από τον κάθε καθηγητή. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δε θα σας αρνηθεί την ενημέρωση οποιαδήποτε ώρα, αν οι διδακτικές υποχρεώσεις του το επιτρέπουν.

Τόσο ο Διευθυντής όσο και οι διδάσκοντες καθηγητές είμαστε στη διάθεση σας όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού κάθε θέμα ή πρόβλημα που αφορά την παρουσία και τη ζωή του παιδιού σας στο χώρο του σχολείου καθώς και την εκπαίδευση του γενικότερα.

Για πληρέστερη ενημέρωση, για την καλύτερη γνωριμία μας και την από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των γονέων -κηδεμόνων με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, για τις οποίες θα σας ειδοποιούμε έγκαιρα.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την αμοιβαία προθυμία για συνεργασία θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους μαθητές μας.

Φιλώτας, 29/09/2014

για το Σύλλογο Διδασκόντων,

 

Ο Διευθυντής

     

 

     Κυριακού Γεώργιος

Σήμερα είναι

17/11/2019

Έχουμε παρέα ;

We have 3 guests and no members online

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Γυμνάσιο Φιλώτα Φλώρινας

Ταχ. Δ/νση        : Γυμναστηρίου  1Φιλώτας

Ταχ. Κώδ.         : 530 70

Πληροφορίες     : Πασχούλα Αικατερίνη

Τηλέφωνο         : 24630-41496

Fax                   : 24630-41496

e-mail               : gym-filot@sch.gr

Ακολουθήστε μας

Βάλτε τα Νέα και τις Ανακοινώσεις μας

στην Ιστοσελίδα σας

rss20 τα Νέα μας

rss20 οι Ανακοινώσεις μας

Σχετικές Ιστοσελίδες

sch logosafe-internet-sch logo

saferinternet logo

edutv-logo

digitalschool logo

tssch logo

phototree logo

eyliko logo

minedu logo

 

Νέα Υπουργείου Παιδείας